Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через швидку їзду торік у Львові сталось 983 ДТП

Протягом 2011 року у Львові сталося 983 дорожньо-транспортні пригоди через перевищення безпечної швидкості руху, у тому числі 165 ДТП, у яких травмувалося 213 учасників дорожнього руху, а 9 – загинуло. Про це повідомив відділ Державтоінспекції м. Львова.

Нагадуємо водіям, що під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен урахувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролюватийого рух та безпечно керувати ним.

Безпечна швидкість – це швидкість, за якої водій має змогу безпечно керувати транспортним засобомі контролювати його рух у конкретних дорожніх умовах.

Доцільним також пригадати водіям, які ж саме обмеження швидкості встановлені Правилами дорожнього руху: 1) у населених пунктах - не більше як 60 км/год; 2) у житлових і пішохідних зонах швидкість руху не повинна перевищувати 20 км/год; 3) поза населеними пунктами; - поза населеними пунктами- не більше як 90 км/год; - не більше як 110 км/год дозволена швидкість поза населеним пунктом на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою; - на автомагістралях - не більше як 130 км/год; - поза населеними пунктами транспортними засобами, якими керують водії зі стажем до 2 років, - не більше як 70 км/год; - автобусам (мікроавтобусам), що здійснюють перевезення організованих груп дітей, легковим автомобілям з причепомі мотоциклам – не більше як 80 км/год; - вантажним автомобілям, що перевозять людей у кузові, та мопедам – не більше як 60 км/год.

Отож водіям необхідно пам’ятати, що забороняється перевищувати вищезазначену максимальну швидкість.

Одна із характерних ДТП, яка сталась через перевищення швидкості, була зафіксована26 січня 2012 року. Так, близько 00.10 години у Львові на вулиці Лінкольна, 5 відбулось зіткнення автомобілів «ГАЗ-2705» та «ВАЗ-21099». Унаслідок цієї ДТП автомобілі отримали технічні пошкодження, а водій автомобіля «ВАЗ-21099» – тілесні ушкодження. Як було встановлено під час перевірки, попередні причини вищезазначеної ДТП – недотримання водієм безпечної швидкості руху (порушення п.12.1 ПДР України).

Також зазначимо, що згідно зі статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що за перевищення водіями транспортних засобіввстановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, - тягнуть засобоюнакладенняштрафувідп'ятнадцятидо двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255- 340 грн). Перевищення водіямитранспортнихзасобіввстановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на п'ятдесят кілометрівнагодину,тягнуть за собою накладення штрафувідтридцятидосорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-680 грн).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ