Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через сміття школярам продовжать канікули?

У ситуації, що склалась у Львові, потрібно вживати максимальних заходів щодо зменшення кількості ТПВ. Ці рішення слід обговорювати та приймати на засіданні комісії ТЕБ та НС. На цьому під час прес-конференції наголосив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак. Повідомила прес-служба ЛМР.
Подвір'я школи №6

«Ми коли обговорювали на комісії з надзвичайних ситуацій те, що відбувається у місті Львові, що продовжується накопичення, як його зменшити, то вирішили, що одним з джерел формування великої кількості біологічних відходів є ринки. Я на це звертав увагу.

Якщо на комісії вищого рівня буде прийнято рішення, у зв’язку з погіршенням екологічної ситуації у Львові, вчиняти будь-які дії щодо обмеження, зокрема, щодо накопичення сміття на продовольчих ринках, то це буде впроваджуватись. Але це можливе за рішенням надзвичайної комісії. Мова не йде про те, щоб просто закрити ринки. Йдеться про те, щоб вчиняти будь-які дії у ситуації, що склалась. Це можуть бути розширені канікули, щоб діти більше побули вдома, у зв’язку з санітарно-епідеміологічним станом, може бути обмеження накопичення сміття.

Порошенко обіцяє не залишати львів'ян зі сміттям

Ці дії треба обговорювати і приймати рішення комісійно», - пояснив під час прес-конференції наголосив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак.

Водночас Сергій Бабак повідомив, що у Львові на 30% контейнерних майданчиків є перенакопичення ТПВ. Перевізники повідомляють, що його просто нема куди вивозити. Містом щодня вчиняються дії в межах повноважень, щоб змінити ситуацію.

«Щодо полігону в селі Великі Грибовичі є заборона суду. Поки заборона суду не знята, експлуатувати полігон не можна.

У лютому ми отримали перелік полігонів у Львівській області від ЛОДА. На ці полігони були направлені листи про співпрацю. Відповіді ми не отримали.

Останні два тижні міський голова щоденно направляв листи на полігони, на адресу ЛОДА з проханням надати допомогу. Сподіваємось на розуміння.

Ми готові розглядати будь-яку пропозицію, не лише в межах Львівської області, а й в межах України», - додав Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ