Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Через теракт в Нью-Йорку Трамп хоче скасувати лотерею Green Card

Після терористичної атаки у Нью-Йорку президент США Дональд Трамп знову вимагає скасування візової лотереї Green Card, - DW.

"Терорист прибув до нашої країни через так звану диверсифікаційну візову лотерейну програму", - написав Трамп у середу, 1 листопада, у своєму Twitter.

Завдяки розіграшу зазначеної візової лотереї щороку до 50 тисяч іноземців з усього світу можуть отримати тривалий дозвіл на проживання та на роботу в США. Той, хто хоче взяти в ній участь, має надати детальну інформацію про себе, яку ретельно перевіряють, зокрема, й щодо кримінального минулого. Розподіл таких віз відбувається за квотами по країнах, зокрема, претендент не має бути вихідцем з держави, звідки спостерігається масова міграція до США. Цю лотерею у 1990 році запровадили за ініціативи сенатора від демократів Чака Шумера.

Тепер замість неї американський президент хоче запровадити систему, яка базується на професійних здібностях тих, хто хоче емігрувати до США. "Ми маємо зупинити це безумство", - наголосив Трамп. Цей захід передбачено новою міграційною реформою, яку Трамп вніс на розгляд Конгресу США ще в серпні, але після терористичної атаки американський президент знову загострив на ній увагу.

Чак Шумер у відповідь на звинувачення з боку Трампа зазначив, що той продовжує розколювати американське суспільство та політизує проблему. За словами Шумера, поведінка Трампа різко контрастує з поведінкою президента-республіканця Джорджа Буша-молодшого, який після терактів 11 вересня 2001 року намагався об'єднати США, повідомляє агентство AP.

Нагадаємо, у вівторок невеликий вантажний автомобіль виїхав у Нью-Йорку на велосипедну доріжку неподалік від Всесвітнього торговельного центру на Мангеттені та смертельно травмував вісім та завдав травм іще одинадцятьом людям - велосипедистам та пішоходам.

Після того як вантажівка збила кількох людей, вона зіткнулася з іншим автомобілем. Водій вийшов із машини і націлив у людей муляж вогнепальної зброї. Правоохоронці підстрелили зловмисника, його затримали. Зараз він у важкому стані. ЗМІ з посиланням на слідство пізніше повідомили, що затриманий зловмисник - 29-річний виходець з Узбекистану, котрий прибув до США цілком легально в 2010 році.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ