Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Через Вluetooth можна за 10 секунд проникнути смартфони на Android, iOS і Windows Phone

Компанія Armis, яка займається кібербезпекою, виявила спосіб проникнути в смартфони на Android, iOS і Windows Phone всього за 10 секунд за допомогою Bluetooth-з'єднання, - Укрінформ.

Фахівці з кібербезпеки компанії Armis виявили вісім вразливостей протоколу Bluetooth, які дозволяють отримати повний контроль над мобільним пристроєм потенційної жертви навіть без необхідності фізичного взаємодії з гаджетом.

Щоб здійснити злом, на смартфоні повинен бути включений Bluetooth. Уразливості потенційно схильні більше восьми мільярдів пристроїв під управлінням операційних систем Android, iOS і Windows Phone. Дослідники змогли проникнути в смартфони Samsung Galaxy і Google Pixel, а також «розумний» годинник LG Sports Watch.

Уразливості також мають смартфони iPhone і планшети iPad, які не були оновлені до iOS 10. Атака займає всього 10 секунд і може забезпечити хакерам повний доступ до мобільного пристрою через Bluetooth, навіть якщо режим виявлення вимкнений.

Таким чином зловмисники можуть копіювати будь-яку інформацію з пристрою або отримати повний контроль над ним. Компанії Google, Apple і Microsoft випустили спеціальні патчі, які усувають виявлену уразливість.

Але найпростіший спосіб уникнути злому — просто вимикати Bluetooth на смартфоні, коли він не використовується. Зрозуміло, варто пам'ятати і про те, що технічно хакери повинні бути в радіусі дії Bluetooth вашого смартфона (близько 100 метрів).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ