Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через затримку зарплати бюджетники перекрили трасу Київ – Чоп

Таким чином працівники медичної та освітньої сфери Воловецького району протестують проти заборгованості по зарплаті за останні 2-3 місяці, Mukachevo.net.

Люди ходять по пішохідному переході в межах посту "Нижні Ворота", що на одному з перевалів на межі Закарпатської та Львівської області. Учасники протесту блокують виключно вантажний транспорт, але пропускають легковий та мікроавтобуси.

Акція стартувала близько 17:00, і як наслідок близько 18:00 вже утворилася по обидва боки посту величезна черга з вантажівок. Це видно на нашому відео.

За дуже приблизними підрахунками, в акції беруть участь близько 50-80 людей. Це працівники освітньої та медичної сфери Воловеччини, які кілька місяців сидять без зарплати. Водночас, запрлату затримують також і в інших районах краю, зокрема у Хустському, Виноградівському, Тячівському та інших районах. Під удар потрапили медики та освітяни, а також технічні працівники шкіл.

Учасники акції окрім українського прапору тримають в руках плакати з вимогами виплатити заборгованість. Протестувальники вимагають зустрічі з представниками влади, й наразі не планують розходитися.

Проблема виникла уже доволі давно, і вона пов'язана з урядовими дотаціями на область. Їх уряд начебто перерахував для Закарпаття ще у 20-х числах листопада і обласна рада навіть встигла ці дотації на сесії 30 листопада перерозподілити своїм рішенням між районами. Йдеться про 31 мільйон медичної субвенції та 47 мільйонів стабілізаційної дотації.

Однак, як розповіли депутати облради та працівники РДА, фактично ці гроші були перераховані та розподілені лише на папері. Реально на рахунки вони не зайшли досі, й за попередніми прогнозами можливо з'являться лише наступного тижня.

Mukachevo.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ