Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Чернівецькі прикордонники долучились до ліквідації повені

Не зважаючи на складні погодні умови, які склались в Чернівецькій області протягом 28 – 29 червня прикордонники Чернівецького прикордонного загону забезпечили надійну охорону державного рубежу, безперебійно здійснювали пропуск громадян та транспортних засобів в усіх пунктах пропуску через державний кордон. Центром управління службою прикордонного загону забезпечено постійневідстеження рівня води в прикордонних ріках та водоймах. повідомив прес-секретар Чернівецького прикордонного загону майор Костянтин Ліснік.

Оперативно реагуючи на зміни погодніх умов в прикордонному загоні був приведений в готовність до дій резерв 1-ї черги, уточнені додаткові розрахунки сил та засобів на випадок дій по евакуації сімей військовослужбовців та мешканців Буковини з постраждалих від повені районів. Одночасно з виконанням завдань з безпосередньої охорони кордону прикордонники Буковини надавали активну допомогу потерпілим мешканцям прикордоння. Вжитими заходами вдалось подолоти негативні наслідки стихії не допустити втрат серед персоналу, членів сімей а також людей, які проживають у військових містечках та поблизу них.

Так близько 23.00, 28 червня прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Герца» у складі майора Романа Марценюка та старшого лейтенанта Олександра Цмикал, який здійснював патрулювання та моніторинг повеневої ситуації в районах м. Герца, с. Молниця та с. Горбово, евакуював у безпечне місце із затоплених помешкань двох жінок, чоловіка та дитину. Потерпілим загрожувала реальна небезпека, адже рівень води постійно піднімався та сягав майже 1,5м.

Того ж дняпід час несення служби в секторі відповідальності дільничним інспектором прикордонної служби відділу прикордонної служби «Герца» сержантом Василем Гімчинськимврятовано сім’ю з с. Турятка, а згодомнадано допомогупо евакуаціїїх у безпечне місце.

З ранку 29 червня у Глибоцькому, Герцаївському, Новоселицькому районах розпочали роботу прикордонні аварійно-рятувальні групи по наданню допомоги місцевому населенню з ліквідації наслідків повені. Протягом минулої доби прикордонники відкачали воду з 24 помешкань та колодязів буковинців, забезпечили питною водою мешканців с. Біла Криниця Глибоцького району.

О 2-й годині ночі 30 червняоперативно-рятувальною групою прикордонного загону на чолі з підполковником Віктором Владом з с. Великосілля, Герцаївського району евакуйованопостраждалусім’ю(чоловіка, дружину та дитину).

Окрім того командування Чернівецького прикордонного загону інформує, що на базі відділів прикордонної служби «Черепківка», «Порубне», «Герца», «Мамалига» розгорнуті та функціонують пункти життєдіяльності та допомоги для всіх мешканців прикордонних районів Чернівецької області, які постраждали від повені. Всі постраждалі можуть безкоштовно отримати першу медичну допомогу, питну воду, тимчасовий притулок та скористатись послугами супутникового зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ