Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Четверо "антимайданівців" отримали тюремні терміни за спробу перетворити Харків на "ХНР"

У Харкові засудили чотирьох учасників захоплення будівлі обласної державної адміністрації, яке сталося у квітні 2014 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, сьогодні, 17 жовтня, Київський районний суд Харкова виголосив перший обвинувальний вирок 4-м учасникам захоплення будівлі Харківської обласної державної адміністрації на початку квітня 2014 року (ч. 1 ст. 294 КК України).

За його відомостями, двох чоловіків (1983 та 1987 років народження) засудили до 5 років позбавлення волі, ще двох зловмисників (1986 та 1983 років народження) – до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

Усього у кримінальних провадженнях за тими подіями обвинувачується 64 людини. Інші провадження перебувають на розгляді суду.

Як повідомляв УНІАН, 6 та 7 квітня 2014 року перед будівлею Харківської ОДА відбулися мітинги, які переросли у масові заворушення. Тоді проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Звільнили адміністративну споруду та затримали зловмисників спецпідпозділи МВС України. Обвинувальні акти на обвинувачених скерували до суду влітку 2014 року.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ