Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Четверо нардепів заявили про готовність взяти на поруки Коханівського

Народні депутати Ігор Мосійчук, Дмитро Лінько, Андрій Лозовий і Ігор Луценко заявили про готовність взяти на поруки лідера «Добровольчого руху ОУН» Миколу Коханівського, - Радіо Свобода.

Про це вони заявили під час засідання Святошинського районного суду, який розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

Близько години тому суд звільнив Коханівського з-під варти у зв’язку з тим, що закінчився строк його попереднього утримання (не більше 72 годин з моменту затримання).

Коханівського затримали 21 жовтня у справі про стрілянину у Києві.

Увечері 23 жовтня Святошинський районний суд Києва не зміг обрати йому запобіжний захід. Суддя Іванна Миколаєць ухвалила рішення перенести засідання на 9:00 24 жовтня, однак активісти, що прийшли підтримати Коханівського, не залишили приміщення суду й не дали вивезти свого лідера до ізолятора тимчасового тримання.

Після сутички з правоохоронцями, яка обійшлася без потерпілих, активісти блокували приміщення за допомогою підручних засобів (столів, стільців). За даними поліції, під час протистояння активісти і правоохоронці застосовували подразливий газ.

Вранці 24 жовтня активісти продовжували блокувати залу засідань. Спецпризначенці поліції розібрали барикаду на вході до зали засідань суду, почали відтісняти активістів і затримали 30 людей. Поліція кваліфікує дії затриманих за двома статтями Кримінального кодексу: хуліганство і пошкодження майна.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ