Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Члени Вільної профспілки залізничників України пікетували уряд

Учора, 19 листопада, Вільна профспілка залізничників України провела акцію протесту біля Кабінету Міністрів України. Протестувальники тримали в руках плакати з написами: «Ні - трудовим контрактам на залізниці!», «Україна – це беззахисний народ», «Залізничники вимагають трудовий контракт до пенсійного віку!». Повідомила прес-служба цієї профспілки.

Члени Вільної профспілки залізничників України глибоко стурбовані ситуацією, що склалася на залізниці. Вони не хочуть терпіти свавілля з боку дій адміністрації та численні порушення трудових прав найманих працівників. Під стіни Кабінету Міністрів України залізничники прийшли, щоб захистити своє право на працю.

За столом перемовин незалежні профспілки представляли Голова конфедерації Вільних профспілок України М.Я. Волинець,його заступник П.П. Тулейта Голова Вільної профспілки залізничників України В.В.Козельський. З боку урядової сторони - представникиМіністерства інфраструктури:директор Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту С.О.Сєроштан, заступник директора Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту С.А.Савіних, головний спеціаліст Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту В.В.Логвиненко. Укрзалізницю представляли перший заступник начальника Головного пасажирського управління М.П.Козак, заступник начальника Головного управління кадрової та соціальної політики А.Ю.Кибенко, заступник начальника управління - начальник відділу організації ведення соціального діалогу Головного управління охорони і організації праці В.В.Маліцький та начальник пасажирської служби Південно-Західної залізниці О.М. Болдов.

У ході перемовин сторони домовилися:

1.Доручити Міністерству інфраструктури, Укрзалізниці за участі представників Вільної профспілки залізничників України організувати та провести перевірку вагонної дільниці ст. Жмеринка Південно-Західної залізниці щодо питання укладання та переукладання контрактів з провідниками пасажирських вагонів. (Термін: до 29.11.2013).

2.Доручити Міністерству інфраструктури, Укрзалізниці опрацювати пропозиції Вільної профспілки залізничників України стосовно строковості укладання контрактів з працівниками пасажирського господарства та можливості внесення змін до відповідної постанови КМ України. (Термін: до 20.12.2013).

3.Доручити Міністерству інфраструктури, Укрзалізниці, представникам Вільної профспілки залізничників України забезпечити спільне відпрацювання у робочій групі єдиної типової форми контракту з працівниками пасажирського господарства. (Термін: до 20.12.2013).

Представники незалежних профспілок запевнили, що триматимуть ситуацію під контролем і не мають наміру відступати ні на крок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ