Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Чоловік на Чернігівщині кинув гранату у машину міліціонерів

Черговий наряд роти міліції громадської безпеки особливого призначення по орієнтуванню чергової частини Чернігівської міліції затримав чоловіка, який кинув гранату Ф - 1 у лобове скло службової міліцейської «Газелі». На щастя вона не вибухнула. Про це повідомили в прес-службі УМВС України в Чернігівській області.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Антон Шевцов, до чергової частини надійшло повідомлення, що до жителя обласного центру було викликано лікарів Чернігівського психоневрологічного диспансеру. Під час поміщення до автомобіля "швидкої допомоги" 54-річного чернігівця, який має психічне захворювання, у нього з кишені випала граната "Ф-1". Пацієнт, скориставшись панікою лікарів, втік з місця пригоди.

На місце пригоди негайно прибув наряд-автопатруль бійців роти міліції громадської безпеки особливого призначення, який біля одного з будинків по вулиці Гліба Успенського помітив утікача. На вимогу правоохоронців зупинитися чоловік дістав з кишені та кинув в лобове скло службової «Газелі» гранату Ф-1.

Граната впала біля автомобіля, та вибуху не сталося. Під час інциденту ніхто не постраждав. «Гранатометник» в подальшу був затриманий нарядом міліції для подальшого з’ясування обставин.
Під час огляду місця події вибухотехніки оглянули та вилучили дві гранати Ф-1, перефарбовані в зелений колір з написом "учебная".

Громадянин поміщений до Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні.

Як повідомив Антон Шевцов, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ