Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Надзвичайні події

Чоловік, який підпалив себе на знак протесту проти пенсійної реформи, колишній військовий

Чоловік, який підпалив себе на знак протесту проти пенсійної реформи, колишній військовий. Про це Гал-інфо повідомили у селищній раді Великого Любеня (Городоцький район Львівська область).

Черник Роман Йосипович – колишній військовий, десять років прослужив прапорщиком у Німеччині, інвалід другої групи, його дружина їздить на заробітки закордон, саме тепер вона повернулась додому. У них двоє дорослих дітей. Дочка заміжня, у неї є діти. Брат неодружений. Живуть усі разом у приватному просторому ошатному будинку у Великому Любені. Провадять домашнє господарство. Жодних скарг від нього чи на нього у селищну раду не надходило. Роман Черник має репутацію шанованої та розсудливої людини.

«У родини велике горе. Вони уникають спілкування із журналістами. Та що там казати, нині в Україні кожен п’ятий міг би вчинити таке», - сказали у селищній раді.

Як відомо учора, 20 вересня, біля Львівської ОДА себе підпалив мешканець селища Великий Любінь Городоцького району Львівської області. За словами голови фракції ВО «Свобода» у Львівській облраді Ірини Сех, лікарі, які приїхали на виклик, зазначили, що чоловік намагався вчинити акт самоспалення, протестуючи проти пенсійної реформи. Таку причину назвав сам постраждалий. Чоловікові 55 років і йому не перерахували пенсію, тому він пішов на такий крок. Постраждалий облився якоюсь рідиною і підпалив себе запальничкою. Чоловіка, який палає, першими помітили працівники Державної служби охорони, що охороняють адмінбудівлю облради. Вони схопили вогнегасник і погасили полум`я.

Нині чоловік перебуває у 8 лікарні Львова. Його тіло на 50% уражене опіками, особливо спина та руки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ