Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чоловіка судді Цокол убили два роки тому – ЗМІ

Чоловіка судді Печерського районного суду Києва Лариси Цокол, яка відмовилася 11 грудня відправити під домашній арешт екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі за клопотанням Генеральної прокуратури України, убили два роки тому. Водночас цього кримінального провадження досі не розкрили, повідомляє "Страна".

Убивство чоловіка Цокол сталося 28 грудня 2015 року в під'їзді київської багатоповерхівки на вулиці Тулузи, 3Б.

За даними джерел "Страны", "чоловік на ім'я Андрій займався бізнесом, за деякими даними, у сфері торгівлі, офіційно ніде не працював, тож, цілком імовірно, що мотивом були якісь комерційні або особисті конфлікти".

Видання зазначає, що офіційно із суддею Цокол вони не оформляли стосунків, оскільки в деклараціях судді за останні чотири роки немає інформації про чоловіка.

Джерела "Страны" повідомили, що на місці вбивства правоохоронці вилучили вісім гільз калібру 9 мм, імовірно, з пістолета АПС. Імовірно, за жертвою стежили. Свідків убивства знайти не вдалося.

За даними співрозмовників видання з МВС, спочатку відпрацьовували версію про зв'язок убивства і професійної діяльності судді Цокол, але підтвердження вона не мала.

"Убивство через два роки залишається не розкритим "висяком". В убійному відділі столичного Головного управління анонімно кажуть, що напасти на слід убивці може допомогти тільки оперськая удача – наприклад, знайдуть зброю, яка за балістикою збігатиметься зі знаряддям убивства, і тоді вже можна буде відновити розслідування", – пише видання.

"Страна" зазначає, що після трагедії суддя Цокол "стала ще прискіпливіше, хоча і раніше відрізнялася порядністю, ставитися до робочих питань у суді, особливо в питаннях узяття затриманих під варту". Зі слів колег, суддя Цокол бере підозрюваних під варту лише у виняткових випадках.

За даними видання, у 2004 році суддя скасувала постанову управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ про порушення кримінальної справи щодо Олексія Пукача, якого обвинуватили у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. У 2005 продовжила термін затримання екс-губернатора Харківської області Євгена Кушнарьова на 10 діб. У 2015 році Цокол відмовила в арешті "діамантового" прокурора Олександра Корнійця. Цього ж року відпустила з-під арешту нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, підозрюваного у хабарництві. У 2015 році вона відпустила з-під варти колишнього лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

11 грудня Печерський суд Києва ухвалив рішення відхилити клопотання обвинувачення і відпустив Саакашвілі в залі суду. Суддя Цокол заявила, що рішення може бути оскаржене прокуратурою в апеляційній інстанції.

"Відповідно до скромної декларації, у судді є квартира 57 квадратів із 2004 року порівну з донькою. Машина – Suzuki Grand Vitara 2003 року записана на 70-річну маму судді, але Лариса Іванівна чесно вказала, що вона має право користування нею. Із коштів вказано тільки суддівську зарплату 307 954 гривень", – пише "Страна".

gordonua.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ