Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Чоловіків, що хотіли продати радіоактивний матеріал за 15 млн доларів, засудили

Засуджено злочинне угрупування, яке за 15 млн доларів США намагалося продати радіоактивний матеріал, – повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

З’ясовано, що п’ятеро осіб злочинної групи в серпні 2009 року домовились з громадянином Д. про збут радіоактивного матеріалу. На підтвердження серйозності своїх намірів злочинці надали фотографії з зображенням контейнера, в якому було джерело іонізуючого випромінювання та інші документи про його походження.

Коли впевнились, що Д. зацікавлений у придбанні радіоактивного матеріалу, організатор групи П. та інші співучасники узгодили з ним ціну – 15 млн доларів, та визначили порядок передачі грошей та передачу покупцеві згаданої речовину.

Під час передачі джерела іонізуючого випромінювання працівники УСБУ у Львівській області затримали організатора групи та ще одного співучасника і вилучили контейнер із капсулою радіоактивного матеріалу.

Варто зазначити, що згідно з висновком експертів Інституту ядерних досліджень НАН України – вилучений об'єкт є джерелом іонізуючого гамма-випромінювання та є небезпечним для здоров'я людини при недотриманні правил радіаційної безпеки.

Кожного з членів організованої злочинної групи, до складу якої входили мешканці Львівської та Закарпатської областей, за вчинення злочинів, передбачених ст.28 ч.3 та ст.265 ч.3 КК України, визнано винними та засуджено до позбавлення волі строком на 8 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ