Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чому Синютка не Саакашвілі

Публічні нотації прокурору та емоційне спілкування голови Одеської ОДА Михаіла Саакашвілі викликало схвальні відгуки українців і питання, чому ж інші голови обласних державних адміністрацій не можуть так робити.

У коментарі Гал-інфо журналіст Галина Терещук зазначила, що голови обласних державних адміністрацій не можуть собі дозволити таку ж манеру спілкування з чиновниками, як Михаіл Саакашвілі через низку причин.

«Перша – це те, що його на цю посаду запросив президент Порошенко. Саакашвілі був призначений на певних умовах та засадах, на які погодився під час призначення. Усі інші голови обласних державних адміністрацій потрапляють на ці посади різними шляхами. Хтось через партійні квоти, а хтось - через інші форми впливу, тому вони є залежними та мають виконувати завдання тих груп, які лобіювали їх на посади», - сказала Галина Терещук.

Окрім того, за її словами, йдеться також про іншу ментальність.

«Саакашвілі людина мисляча, людина іншого виміру та має конкретні завдання в Одесі. На мою думку, обласні державні адміністрації потрібно давно ліквідувати як структури, що себе вичерпали, адже зараз - це раби адміністрації президента та певних політичних груп. Саакашвілі та інші голови обласних державних адміністрацій перебувають у різних вагових категоріях, а тому вони не можуть собі дозволити модель поведінки Саакашвілі», - сказала журналіст.

Політолог Володимир Цибулько наголосив, що на посадах голів обласних державних адміністрацій, як правило, перебувають «хапуги», тоді коли Саакашвілі дбає про свою репутацію та ім’я.

«Він працює на інтерес держави та громадян, тоді коли у інших – власний інтерес. У Саакашвілі усвідомлення державного управління вище, ніж у всіх інших призначенців, які є висуванцями своїх корпорацій. Від них ініціативи не вимагають, а вимагають лише виконання вказівок», - сказав політолог.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ