Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чому не четверте пришестя Піскуна - коментар до повернення Шокіна

Народний депутат України Сергій Лещенко прокоментував інформацію про те, що екс-генпрокурор Віктор Шокін намагається через суд поновитися на посаді.(Відповідний позов він подав до Вищого адмінсуду).

Сергій Лещенко: "Зараз в інтернеті бурхливо обговорюють, що Шокін може повернутися генпрокурором за рішенням суду. Підтверджую. Формальна причина - Шокін судиться через формулювання свого звільнення.

Більше того, спочатку суд відмовив Шокіну у відкритті провадження, бо той пропустив терміни оскарження. Але Шокін не здався та подав повторний позов, аргументуючи тим, що... пізно отримав трудову книжку та побачив записану там "несправедливість". Таке вперте бажання відновитися по суду в Шокіна могло бути лише в одному випадку - коли його про це попросив Порошенко.

А прецедент уже був у нашій історії. І не один, а два. Призабутий зараз тричі генпрокурор Святослав Піскун в 2004 та 2007 роках повертався до роботи рішенням суду.
До речі, випадково дізнався, що вже рік як закрито кримінальне провадження щодо Піскуна, відкрите за моєю заявою. Пам'ятаєте, на виборах 2014 року Піскун не мав права балотуватися, бо перед цим переховувався закордоном. І для того, щоб обійти заборону ЦВК, Піскун просто проштампував у аеропорту Дніпропетровська неіснуючі в'їзди та виїзди. і от справу закрито.

Оскільки генпрокуратура була нездатна розслідувати навіть таке елементарне провадження, то я пропоную не зупинятися на Шокіні та відкопати когось більш древнього. Четверте пришестя Піскуна буде найдоречнішим символом абсурду, який опанував Банковою".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ