Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Чому не вивозять сміття із Сихова - детектив

1/2
Як ми вже писали, у Львові на Сихові на вул. Хоткевича та Чукаріна перестали вивозити сміття. Гал-інфо спробувало дістати коментар у Львівській міській раді. У прес-службі нас послали в ЖЕК, точніше до ЛКП «Житловик-С». Там натякнули, щоб ми шукали відповіді у компанії «ДВ-Екосвіт». У фірмі сказали: «Без коментарів».

Зокрема, директор «Житловика-С» Роман Олійник повідомив, що з названої території сміття вивозять дві фірми: «АВЕ-Львів» та «ДВ-Екосвіт». У ЛКП «Житловик-С» з ними укладено відповідні угоди, боргів нема, але от «ДВ-Екосвіт» не виконує угоду. «Обіцяють вивезти, але… Мешканці звертаються  до нас, я їм так і пояснюю. Будемо розривати угоду», – сказав Роман Олійник.

«Коли вивезете сміття?», - запитали ми у працівника  «ДВ-Екосвіт», що підняв контактний телефон. «Не знаю, стараємось, без коментарів», - така була відповідь. Посадовці цього підприємства також відмовились від спілкування. Запитання «А куди ви вивозити сміття?» ставити було нікому.

 Додамо, що, окрім «АВЕ-Львів» та «ДВ-Екосвіт», сміття зі Львова вивозять ще три компанії – «Санком-Львів», Спецавтотранс-Львів» та «Львівспецкомунтранс». 

На Грибовицьке сміттєзвалище відходи не возять з 29 травня.

30 травня на території цього  полігону твердих побутових відходів після завершення гасіння масштабної пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Їхні тіла було знайдено під завалами 31 травня.

Також зник працівник львівського комунального підприємства «Збиранка», яке експлуатувало міське сміттєзвалище. Його тіло не знайдено досі.

За цим фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Зрештою, Львівський окружний адміністративний суд ухвалив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища.

Відтак, спершу львівське сміття вивозили на полігони в Самбірському і Мостиському районах. Згодом сміття зі Львова почало мандрувати Україною. Потім місцеві громади масово почали відмовлятися приймати львівське сміття. Після цього несанкціоновані купи львівського сміття почали виявляти у всіх куточках України – у Вінницькій, Тернопільській, Дніпропетровській та інших областях.

Також додамо, що нині інформація про те, куди вивозять львівське сміття, більш ніж засекречена. Влада Львова каже, що то справа фірм, що вивозять сміття, а ті фірми - відмовчуються. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ