Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Чорне море – рай для мікробів – науковці

Температура води у Чорному морі досягла 28 градусів, а на Азові і невеликих прісних водоймах ще гірше, там «парне молоко» (+32 і вище). Курортників це не радує: вода не освіжає, а вчені попереджають про небезпеку інфекцій, пише «Комсомольська правда».

«Спостерігається посилений ріст і літній цвітіння фітопланктону, вода більш каламутна, в ній більше мікробів, але все це поки в межах норми», - каже старший науковий співробітник відділу планктону Інституту біології південних морів НАНУ Сергій Хворов.

«Для мікробів оптимальна температура +37, - говорить головний позаштатний інфекціоніст МОЗ АРК Анджеліна Дегтярьова, - тому в прибережній смузі, та ще й при високій скупченості і низькою культурою відпочиваючих зростає ризик підхопити і кишкові інфекції, та шкірні захворювання, і ентеровіруси. Я рекомендую вибирати відокремлені чисті пляжі.

За даними Центру з гідрометеорології в АРК, температура повітря буде рости, дощів і похолодань не передбачається. Значить, морська вода продовжить нагріватися.

КП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ