Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чорно-біле золото з Південної Пальміри

У фінальному турнірі юнацької першості України з шахів (U-14), яка завершилася в Одесі, вихованці знаної львівської школи досягли максимального результату. Серед 24-ох учасників (по 12 у змаганнях хлопців та дівчат) наших земляків було троє і кожен з них повернувся додому з нагородою.
Щойно визначилися учасники фінального турніру юнацької першості України, на якій окрім власне нагород розігрувалися і путівки на континентальний та світовий форуми, фахівці серед головних претендентів на перемогу в змаганнях серед хлопців найчастіше називали рейтинг-фаворита львів’янина Ярослава Жеребуха (рейтинг – 2381). Цікаво, що під час жеребкування перед стартовим туром наш земляк одержав 12-ий номер. Проте це не завадило Славкові успішно пройти всю турнірну дистанцію: в 11-ти партіях він здобув вісім перемог і зазнав лише одної поразки при двох нічиїх. Отож, набравши в підсумку 9 очок, він фінішував на першій позиції.
Серед тих, хто не встояв перед Жеребухом був і його земляк Олександр Іпатов (2277). Цікаво, що за віком Славко на два дні (!) старший за Сашка – хлопці народилися відповідно 14-го і 16-го липня 1993 року. На щастя, невдача в партії з Жеребухом виявилася для Іпатова єдиною в першості. В решті поєдинках він здобув сім перемог і тричі підписав мирну угоду. 8,5 очка дозволили Сашкові піднятися на другу сходинку. Доповнив трійку призерів володар другого рейтингу серед учасників першості Ілля Нижник (2315) з Вінниці, якому до речі 27-го серпня нинішнього року виповниться лише 11 років.
У турнірі дівчат честь Львова захищала лише 14-річна Єлизавета Соловйова (2190). Саме вона була рейтинг-фаворитом турніру. Проте старт для неї склався напрочуд невдало: в двох перших турах Єлизавета несподівано для всіх зазнала поразок. На щастя, провальний початок не позначився на подальших виступах Соловйової. Галичанка здолала опір чотирьох наступних суперниць і повернулася до числа претендентів на нагороди. Вдало вона зіграла і в другій половині змагань – дві перемоги і три нічиї дозволили Єлизаветі набрати 7,5 очка і піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.
Потрібно зазначити, що боротьба за нагороди в турнірі дівчат була значно запеклішою ніж у хлопців. Достатньо сказати, що одразу троє шахісток відстали від чемпіонки лише на півочка, а ще стільки ж на один пункт. Тобто перше місце від сьомого відділила лише одна перемога. В цій „м’ясорубці” доля посміхнулася вінничанці Юлії Швайгер та Аліні Осмоновій з Дніпропетровська, які стали володарками відповідно срібної і бронзової нагород.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ