Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Чорнобильському диспансеру у Львові передали обладнання на 250 тис. грн

Аквадистилятор, нотбуки, дерматоскоп, лабораторний лічильник, медична шафу з сейфом, деструктор шприців і голок та багато іншого обладнання на суму 248 370 грн передали Львівському обласному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення. Про це повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Передачу здійснили представники організацій «Матері Чорнобиля» та «Допомога для України» (М.Мюнхен, Німеччина). Медичне обладнання придбане в Україні, є сертифікованими, а отже, відразу може бути введено в експлуатацію.

«Ми співпрацюємо вже четвертий рік з диспансером. Кваліфіковані лікарі, маючи сучасне медичне обладнання, зможуть надавати фахову допомогу. Також ми плануємо подальшу співпрацю, оскільки нам подобається взаєморозуміння між людьми», - зазначила представник Гертруда Генле.

«За відсутності фінансування ми, «Матері Чорнобиля», залучили до співпраці німецьку громадську організацію «Допомога для України» і спільно оздоровили багато дітей з Києва та Львова», - розповіла Ганна Федорич.

Головний лікар Львівського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Тетяна Пошивак подякувала німецьким меценатам за 4-річну співпрацю та вагомий внесок в оновлення матеріально-технічної бази диспансеру вручивши грамоти.

«Наш заклад надає  амбулаторно-поліклінічну, консультативно-діагностичну та організаційно-методичну допомогу постраждалому населенню внаслідок аварії на ЧАЕС, тому така співпраця є дуже важливою для нас».

Довідка.

На диспансерному обліку в установі знаходиться 7 170 потерпілих від аварії на ЧАЕС.

Нагадаємо, що у 2013 році було придбано для диспансеру фізіотерапевтичне обладнання, у 2014 р. – гематологічний аналізатор, мікроскоп, холодильник, маніпуляційні столики, апарати для  вимірювання артеріального тиску, у 2015 році – сучасне офтальмологічне обладнання: авторефкератометр, щілинна лампа, тестер офтальмологічний для підбору окулярної корекції, у 2016 році – електрокардіограф експертного класу, комп’ютери, дерматоскоп, отоскоп, пульсоксиметри, мікроскоп «Мік-Мед-5», медичні кушетки, медичну шафу та інше обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ