Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чорнобильці зрозуміли, що їх обдурили, і обіцяють «другу Грецію»

Сьогодні Пенсійний фонд України на 70% скоротив пенсії чорнобильцям та учасникам бойових дій. Якщо раніше ліквідатори аварії на ЧАЕС отримували в середньому по 7 тис. грн, то сьогодні на їх рахунках було не більше як 2 тис. грн.

Таким чином, запевнення Прем'єр-міністра Миколи Азарова і віце-прем'єра Сергія Тігіпка про те, що соціальні виплати не тільки не зменшать, але ще й піднімуть, виявилися брехнею. Про це кореспонденту «Остров» заявив представник активістів-чорнобильців у Донецьку Микола Сенчин.

Він повідомив, що уряд України порушив меморандум, підписаний 30 вересня з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців.

«Уряд порушив підписаний з чорнобильцями та афганцями у вересні меморандум. У нас підло відняли наші зароблені, та ще й відсуджені в судах пенсії. Це означає, що нам не залишили вибору, нас «кинули», - зазначив Сенчин.

За його словами, 7 листопада в Києві за участі чорнобильців і афганців відбудеться друга Всеукраїнська акція протесту.

«В понеділок ми з афганцями зберемося під стінами уряду і Ради. Ми покажемо, що буває за обман. Акції протесту у Греції здадуться їм легкою розминкою», - заявив Сенчин.

Нагадаємо, раніше представники всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців підписали декларацію з вимогою розпустити Раду і Кабмін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ