Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чорновіл був єдиним автором ідеї імпічменту – сьогодні він її не підтримує

«Антикризова коаліція і Партія регіонів зокрема не мають наміру розпочинати процедуру імпічменту Президента, оскільки загострень між Віктором Ющенком і коаліцією немає», - так прокоментував заяву народного депутата України, члена фракції «Наша Україна» Михайла Поживанова радник прем’єр-міністра України, депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл.
 «Я був автором висловлювань щодо початку процедури імпічменту Президента влітку цього року. Підставою для цього могла стати відмова Віктора Ющенка подати у парламент на розгляд кандидатуру нинішнього прем’єра. Сьогодні ж немає жодних передумов для того, щоб антикризова коаліція розпочинала процедуру імпічменту. Нам було важко спілкуватись з Президентом через «Нашу Україну», тому тепер ми минаємо цього посередника, що значно полегшило комунікацію», – сказав Тарас Чорновіл.
 Радник глави Уряду порадив не звертати уваги на необґрунтовані заяви народного депутата Михайла Поживанова. Він також запевнив, що жодної реакції з боку Антикризової коаліції на цю заяву не буде.
 Нагадаємо, що народний депутат, член фракції «Наша Україна» Михайло Поживанов застеріг Президента України Віктора Ющенка, що антикризова коаліція готує його імпічмент. Поживанов нагадав, що розмови про план здійснити імпічмент тривали в Україні ще в травні-червні цього року. Потім, за словами Поживанова, нібито було досягнуто певних домовленостей, і ця тема перестала обговорюватися. Водночас він переконаний, що останні дії коаліції, зокрема плани відправити у відставку міністра закордонних справ Бориса Тарасюка й міністра оборони Анатолія Гриценка свідчать, що антикризова коаліція не відмовилася від плану оголосити імпічмент Президенту. Поживанов підкреслив, що зовнішня й оборонна політика є прерогативою Президента. І коли втручаються в питання, що належать до його повноважень, інакше, як спробу замінити Президента, розцінювати не можна. Він вважає, що звіт міністрів буде розправою над ними. І навіть якщо Президент їх не звільнить, і вони залишаться виконувати свої обов'язки, вони не зможуть виконувати свої повноваження в повному обсязі, «а за цим іде нарікання Президенту, що він не виконує власні повноваження, скажімо, щодо оборони й зовнішньої політики. А коли людина не виконує обов'язки, то ставиться питання щодо імпічменту зокрема», - зазначив Поживанов.
Він переконаний, що Президент має почути ці слова й зрозуміти, що «ці люди, з якими він нас («Нашу Україну») весь час підштовхує на певні компроміси, вони не об'єднують Україну, а навпаки – роз'єднують, роблять усе, щоб у нас не було єдиної програми розвитку, єдиного зовнішньополітичного курсу. Тобто вони використовують якісь свої механізми, можливо, для вступу України до Ташкентського договору, чи, можливо, до поглиблень відносин ще з кимсь».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ