Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Чотири львівські театри відремонтують впродовж цього літа

У Львові відремонтують чотири міські театри протягом цього літа. Зокрема, оновлюватимуть фасади, дахи, проведуть внутрішню реставрацію. Про це 10 липня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий під час огляду ремонту одного з театрів.

Фото з інтернету

«4,6 млн грн – це кошти, які ми інвестуємо в театри міста – театр «Воскресіння», театр Лесі Українки, театр Курбаса, Перший театр. Щодо  останнього, то вже розпочали роботу над капітальним ремонтом фасаду.

По театру Лесі Українки є плани і цього року робити ремонтні робити, і наступного року. Будівля стара, ми повинні, в першу чергу, враховувати інтереси трудового колективу і глядачів, які повинні мати комфорт і це жодним чином не буде впливати на якість самих робіт. Це буде лише давати наснагу для артистів краще працювати.

Для того, щоб провести реставраційно-ремонтні роботи даху та фасаду Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки – оголошується тендер. Також розробляється проектно-кошторисна документація на проведення капітального ремонту внутрішнього дворика театру.

Електронний продаж квитків дозволяє моніторити кошти театру

На початку серпня мають розпочати реставрацію фасаду Львівського академічного молодіжного театру імені Леся Курбаса – зараз проводиться експертиза проекту. До початку опалювального сезону планується провести реконструкцію системи опалення будівлі. Окрім цього вже розроблена проектно-кошторисна документація на реставрацію приміщень театру. Оголошення тендеру заплановане на липень 2017 р.

Щодо театру «Воскресіння», то там триватимуть роботи ще два роки. На цей рік з бюджету міста виділили 1,3 млн грн, однак, фінансування ймовірно будуть збільшувати», - розповів Андрій Садовий.

Театру «Воскресіння» бракує на ремонт майже 3 млн грн

Нагадаємо, що вартість ремонтних робіт у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» становить 4 163 806 грн, з яких станом на сьогодні в міському бюджеті Львова передбачено лише 1 200 000 грн. 

Театр «Воскресіння» заливають сусіди зверху

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ