Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чотирилапі в погонах: на Закарпатті обрали найкращого службового собаку України

В Ужгороді завершився Перший відкритий міжнародний чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів.

На змагання з’їхалися 35 службових собак з усіх регіонів України та з-за кордону.

Собаки Національної поліції, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної пенітенціарної служби та іноземних правоохоронних структур змагалися у шістьох кінологічних дисциплінах: загальній підготовці, вибірці людини і речі, слідовій роботі, а також долали 200-метрову смугу перешкод і затримували порушників.

Породою-фаворитом серед чотирилапих на службі є німецька вівчарка. Однак змагання показали, що все частіше залучають і бельгійських вівчарок (малінуа). Не дарма: вони активніші, фізично витриваліші і мають міцну нервову систему. Бельгійці особливо вправні у затриманні втікачів.

Чемпіонат зібрав 35 німецьких і бельгійських вівчарок. А географія змагань вийшла на міжнародний рівень, залучивши учасників зі Східної Європи.

«Змагання із чотирилапими колегами з Європи стимулює українських службових собак підвищувати рівень. А отже наступного разу можна сподіватися на ще кращі результати. Це розвиває навички собак з різних силових структур, що робитиме їхню роботу ефективнішою. Приємно відзначити, що приїхали учасники з Луганщини і Донеччини», – кажуть організатори чемпіонату.

Третє місце посів пес Форс з інструктором Сергієм Головком з запорізької поліції.

А найкращим серед українських учасників став службовий вівчар Лорд з Національної гвардії України. Зі своїм кінологом Павлом Малим з Львівщини вони вибороли срібло.

Перемогу здобув поліцейський собака з Чехії на прізвисько Кім разом зі своїм інструктором Патріком Томінкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ