Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чубаров заявив про новий геноцид кримських татар від путінської Росії

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що зараз кримські татари змушені «переживати новий варіант геноциду», виконавцем якого є «талановита спадкоємиця СРСР – путінська Росія».

Про це Чубаров сказав у своєму виступі перед учасниками II Всесвітнього конгресу кримських татар в Анкарі сьогодні, повідомляє Крим.Реалії.

За словами Чубарова, в результаті спроби знищення кримських татар представники цього народу живуть по всьому світу.

«Незважаючи на це, кримські татари не залишають ідеї свободи... Ми ніколи не відходили від принципів і не маємо наміру дозволяти іншим зазіхати на наші права і свободи на нашій історичній батьківщині в Криму. Сьогодні тут проходить історична зустріч кримських татар, яких доля розділила і розкидала по всіх частинах світу. Де б вони не були, скрізь залишаються єдиними», – сказав Чубаров.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу зазначив, що на конгресі зібралися 430 делегатів з 200 організацій, і що рішення другого засідання Всесвітнього конгресу кримських татар «забезпечать визнання як міжнародної юридичної особи».

Після анексії півострова Росією з 27 лютого 2014 року і до сьогодні 15 тисяч кримських татар були змушені залишити Крим. Водночас лідерам кримськотатарського народу заборонений в'їзд до Криму, а обрані демократичним шляхом Курултай кримськотатарського народу і Меджліс кримськотатарського народу, які стали прикладом органів самоврядування корінних народів у всьому світі, позбавлені можливості продовжувати свою діяльність, їхні активи конфісковані.

Беручи до уваги цю ситуацію, було вирішено провести II Світовий Конгрес кримських татар у столиці Туреччини – Анкарі, де живе найбільша діаспора кримських татар.

УНІАН

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ