Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Чи вплине арешт рахунків «Укргазбанку» на депозити Львівської міськради?

Львівська міська рада тримає тимчасово вільні бюджетні кошти в державному «Укргазбанку», рахунки якого заарештувала виконавча служба. Проте жодних загроз бюджетним грошам немає, рахунки міськради обслуговуються в звичайному режимі. Про це ZAXID.NET розповів директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук.

За словами Іщука, станом на 1 серпня на депозитних рахунках міськради в «Укргазбанку» перебувають близько 750 млн грн. Це тимчасово вільні кошти бюджету розвитку – тобто гроші, які вже мають призначення на будівництво, ремонт, реконструкцію різних об’єктів у Львові. «Щойно будуть проводитись роботи, ми ці гроші знімемо для оплати», – сказав він і додав, що наразі міська рада має доступ до всіх цих коштів і жодних проблем з обслуговуванням рахунків не виникає.

Очільник департаменту фінансової політики ЛМР пояснив, що депозитні рахунки міськради в «Укргазбанку» відкрили за результатами конкурсу. «Укргазбанк» обрала конкурсна комісія у складі депутатів і працівників виконавчих органів міськради серед трьох державних банків, бо «Укргазбанк» дав нам найбільші відсотки по депозитах», – пояснив Іщук. 

Змінювати банк для депозитних вкладів у міськраді не планують. Крім того, на думку Олега Іщука, арешт рахунків «Укргазбанку» не несе небезпеки ні для міських коштів. ні для самого банку. «Укргазбанк» – це державний банк. Тобто на кошти міськради є гарантія держави. Сума 125 млн грн, через яку арештували рахунки «Укргазбанку», для цього банку – як макова зернинка. Тут скоріше йде мова про престиж банку. А жодної реальної небезпеки нема», – зазначив він.

Нагадаємо, Львівська міська рада кладе на депозит під 20,1% в «Укргазбанку» тимчасово вільні кошти бюджету розвитку. Завдяки цьому лише за п’ять місяців 2016 року міська рада заробила 25 млн грн відсотків з депозитів.

zaxid.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ