Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Чиновникам Запорізької та Волинської ОДА повідомили про підозру - "заробляли" на війні

Заступнику голови Запорізької ОДА та посадовцям Волинської ОДА повідомлено про підозру за розкрадання коштів будівництва другої лінії оборони АТО. Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Юрій Луценко: "Після відвідування зони АТО в кінці вересня я визначив пріоритетом для військової прокуратури сил АТО покарання винних за розкрадання при будівництві другої лінії оборони на фронті. 
Першим підозру в розкраданні на закріпленій за областю ділянкою отримав заст Запорізької голови ОДА. 

Сьогодні підозру отримали начальник управління капітального будівництва та нач управління технічного нагляду Волинської ОДА, які були замовниками та контролювали хід будівництва інженерних фортифікаційних споруд на території Володарського району Донецької області. 

Експертиза встановила, що ці особи, а також колишній керівник сектору М, зловживаючи на користь комерційних структур, збудували окремі споруди десяти ВОПів, які за своїми властивостями не придатні для використання у бойовій обстановці та становлять небезпеку для життя та здоров’я військовослужбовців.

Діями вказаних службових осіб державі нанесено збитків на суму 6 977 090 гр.

На даний час тривають обшуки. До суду планується направити клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ