Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Чиновники КМДА за три роки привласнили 15 мільйонів гривень

Чиновники КМДА за три роки привласнили 15 мільйонів гривень, - Лівий берег.

Посадові особи Київської міської державної адміністрації (КМДА) організували злочинну схему з присвоєння понад 15 мільйонів бюджетних гривень. Бюджетні кошти легалізували шляхом придбання нерухомості. До складу злочинної групи входили посадові особи держустанови і керівники комерційних структур. Троє її учасників заарештовані, інформує департамент захисту економіки Національної поліції.

Згідно з повідомленням, в групу махінаторів входили 4 чиновники структурного підрозділу Київської міської державної адміністрації та 2 керівники комерційних структур. Незаконну схему привласнення організували керівники обох структур.

Чиновники структурного підрозділу КМДА укладали із зазначеними підприємствами угоди про постачання дизельного палива для опалення своїх приміщень. У договорах заздалегідь завищували обсяги палива, хоча фактично отримували необхідну для функціонування установи кількість. Сплачені за надлишки кошти розподілялися між членами групи.

Протягом 2013-2016 років за вказаною схемою злочинці привласнили понад 15 млн гривень. Легалізували кошти шляхом придбання квартир в Києві. Встановлено, що керівник структурного підрозділу КМДА придбав 28 квартир в столиці.

Працівники Управління захисту економіки і слідчі ДСУ Нацполіції провели 18 обшуків в приміщеннях держустанови і підприємств, а також за місцем проживання фігурантів. Правоохоронці вилучили понад 200 тис. гривень і документацію, що підтверджує злочинну діяльність зазначених осіб.

Двом організаторам злочинної групи і ще одному її учаснику повідомлено про підозру за фактом розкрадання бюджетних коштів.

Нині їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ