Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Чиновники Садового хотіли руками депутатів списати більше як 27 млн грн для ПАТ "Європейський Дім"

На останнє сесійне засідання цієї каденції Львівської міської ради виконавчі органи підготували на розгляд депутатів проект рішення "Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.07.2013 №2642 "Про внесення змін до ухвали міської ради від 20.07.2011 №737". Цим рішенням передбачалося звільнити приватне акціонерне товариство "Європейський Дім" від сплати до бюджету Львова 27 454 400, 00 грн.

Під час формування порядку денного депутат Володимир Гірняк запропонував зняти це питання з порядку денного, але голова фракції ВО "Свобода" Любомир Мельничук запропонувала не виключати питання, а натомість спеціально проголосувати «проти».

У пояснювальній записці, яку підготувало юридичне управління Львівської міської ради, йдеться: " У зв'язку із завершенням ліквідації аварійного стану, реставрації та реконструкції з пристосуванням приміщень будинків №14, 14-а, 16 на вул Шевській у Львові під ІІ чергу готельного комплексу пропонуємо винести на розгляд сесії міської ради проект ухвали "Про внесення змін до ухвали міської ради від 20.07.2011 №737" у частині приватизації об'єкта готельного господарства".

Зокрема, йдеться про нову редакцію деяких пунктів: "Зарахувати приватному акціонерному товариству "Європейський Дім" вартість невідокремлювальних поліпшень об'єкта оренди в сумі 27 454 400, 00 грн в т. ч. ПДВ, здійснених у процесі ліквідації аварійного стану, реставрації та реконструкції з пристосуванням приміщень будинків № 14, 14-а, 16 на вул Шевській у Львові під ІІ чергу готельного комплексу, при приватизації об'єкта способом викупу".

В результаті голосування «за» проголосувало лише 24 депутати.

В коментарі Гал-інфо керівник депутатської групи «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук зазначив: «Суть питання в тому, що підприємство отримало приміщення від міста. Далі без будь-яких дозволів проводило будівельні роботи по додаткових приміщеннях, і ось ці збудовані приміщення зараз хочуть зарахувати у викуп комунального майна. Йдеться про більше як 27 млн грн за старою експертною оцінкою, яку робили при іншому курсі валюти, а на сьогодні це буде у тричі більша сума грошей. Чиновники пропонували звільнити їх від сплати в бюджет міста. Наша депутатська група такого ніколи не підтримає. Не виключено, що в наступній каденції, коли буде інша більшість, це питання знову можуть винести на сесію, тому ми будемо стежити за цим і сподіваємося на підтримку журналістів».

Цікаво, що міський голова Львова Андрій Садовий ніяк не прокоментував таке рішення депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ