Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Число зниклих стародруків зросло на кілька десятків

У Львівській національній галереї мистецтв спростували інформацію про те, що начебто частина зниклих стародруків виявили на експозиції та в інших музеях. Як повідомив в коментарі Гал-інфо головний хранитель фондів Львівської галереї мистецтв Ігор Хомин, навпаки, продовження звірки фондів виявило нову нестачу.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо.

«Звірка фондів ще не завершена. Інформація про виявлення зниклих стародруків не відповідає дійсності. Більше того, кількість втрат серед європейських рідкісних видань зросла на десятки. Зокрема, це рідкісні видання XVII – XVIII ст., графіка, книжкові видання гравюри», - сказав Ігор Хомин.

Він додав, що звірка фондів можливо завершиться до травня і тоді громадськості нададуть більше інформації.

Ігор Хомин наголосив, що у Галереї мистецтв здивовані появою інформації про віднайдення зниклих стародруків і не виключають, що це зроблено з метою дискредитації дирекції та потреби у проведенні звірки фондів.

Не зберігайте стародруки у Львові

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на початку року у Львівській галереї мистецтв повідомили про зникнення 95 унікальних стародруків і двох мансускрипитів. Їхню вартість на чорному ринку оцінюють у 10-ки мільйонів доларів.

Нагадаємо також, що звірку фондів розпочав новий генеральний директор Галереї мистецтв Тарас Возняк. До нього Галерею очолювала Лариса Разінкова-Возницька.

Серед зниклих стародруків – «Требник» ХVІ ст. та «Анфологіон» 1628 року. Також виявили зникнення одного з видань «Апостола» Івана Федорова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ