Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Данія продовжила прикордонний контроль на три місяці

Уряд Данії продовжив тимчасові заходи прикордонного контролю ще на три місяці до 12 лютого 2017 року, - Укрінформ.

Міністр інтеграції Данії Інгер Стойберг заявила, що була "дуже задоволена" тим, що Данія отримала дозвіл продовжити контроль, інформує The Local.

"До тих пір, поки немає ніякого контролю на зовнішніх кордонах ЄС, ми повинні самі контролювати, хто перетинає датський кордон. Я все ще бачу дуже серйозну небезпеку з потоку біженців і мігрантів, які не мають належних документів посвідчення особи та застрягнуть тут, у нашій країні, якщо вони не зможуть виїхати в Швецію", - наголосила міністр.

Вона додала, що "таким чином, як і раніше, необхідно мати прикордонний контроль".

Аналогічні кроки раніше зробили скандинавські сусіди Данії Швеція та Норвегія, після того, як Рада ЄС надала схвалення п'яти країнам, які ввели тимчасовий контроль в результаті минулорічної кризи біженців, на відновлення заходів.

Крім скандинавських країн, до подібних заходів вдаються Німеччина та Австрія.

Прикордонний контроль у Данії на кордоні з Німеччиною вперше був реалізований 4 січня у відповідь на аналогічний крок з боку Швеції.

Так, повідомляється, що після запровадження контролю кількість біженців, які прибувають в Данію різко впала. До вересня поточного року близько 5300 людей звернулися з проханням про надання притулку в країні, що значно менше 21 тисячі заяв про надання притулку в 2015 році.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ