Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Данці інвестували у новий цех у Яворівському районі 2 млн євро

У п’ятницю, 23 вересня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка оглянув фабрику із виробництва м'яких меблів данської компанії "Крагелюнд Феніче Холдинг АпС" у с. Лозина Яворівського району. Керівник області ознайомився із будівництвом нового виробничого цеху загальною площею 7200 кв.м, який повинен запрацювати вже у листопаді. Вартість здійсненних інвестицій у 2016 році становить близько 2 млн євро. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами директора підприємства Назара Притули, тут виготовлятимуть м’які меблі різної конфігурації для європейського ринку. "Нові потужності дадуть можливість створити нові робочі місця. І ми плануємо збільшити кількість працюючих на заводі з 60 до 200 осіб", - додав він.

Сьогодні на фабриці вже працюють столярний і швейний цехи. На разі тривають роботи із проведення комунікацій, монтажу промислової підлоги для нових приміщень. На черзі також влаштування вентиляції та освітлення.

Як розповів голова Яворівської РДА Орест Хлян, у районі кожен такий промисловий об'єкт – "на вагу золота". "Яворівщина – один із найбільших районів та найбільш густознаселений в області. А так як він є ще й прикордонним, то виникають труднощі із робочою силою, яка часто шукає праці поза межами нашої держави, - зазначив керівник району. - Проте на цю ситуацію вплине позитивний інвестиційний клімат, який панує у районі. Для прикладу, у жовтні компанія "Фуджікура" планує відкрити тут вже другий завод на понад 1,5 тис робочих місць. І це ще далеко не остання інвестиція".

Зазначимо, що підприємство із виробництва м'яких меблів на Яворівщині розпочало роботу ще у 2008 році. На даний час готову продукцію експортують лише за кордон. Проте у майбутньому власники розглядають можливість реалізації її і в Україні. Середня заробітна плата працівників становить близько 4,5 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ