Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Деканоїдзе: Правоохоронці повністю контролюють ситуацію в Одесі

Правоохоронці повністю контролюють ситуацію в Одесі. У тісній взаємодії на високому рівні з іншими силовими відомствами сьогодні нам вдалося не допустити провокацій і порушення громадського порядку. Про це на Фейсбук написала Хатія Деканоїзде.

І далі: "Вранці і протягом дня на лінію "102" надійшло кілька телефонних дзвінків - про замінування Куликового поля. Поліцейські оточили місце проведення заходів і за допомогою вибухотехніків обстежили територію.

Під час патрулювання міста поліція виявила пакет з трьома гранатами. Також у кількох громадян вилучили димову шашку, газовий балончик, георгіївські стрічки та листівки провокативного характеру.

Для дачі пояснень в відділення поліції були запрошені більше як десять людей: п'ятеро з них - за антиукраїнські гасла при спроби прорватися на Куликове поле; четверо - затримали за бійку. Ще кілька агресивно налаштованих - в стані алкогольного сп'яніння.

Сьогодні в Міжнародний аеропорт "Одеса" прибули представники однієї з політичних сил, які збиралися взяти участь у заходах на Куликовому полі. Народні депутати були заблоковані громадськими активістами в аеропорту. Після переговорів за участю заступника міністра МВС Сергія Ярового та керівника місцевої поліції Гіоргі Лорткіпанідзе загострення ситуації вдалося уникнути.

На політичні спекуляції з цього приводу хочу відповісти наступне: для поліції велика розкіш ув'язуватися у політичні дискусії. Наше завдання - забезпечити правопорядок, безпеку громадян і не допустити провокацій. І ми це робимо!

Зараз ситуація в Одесі спокійна.

На забезпечення громадського порядку в місті працюють 3,5 тисячі правоохоронців. В тому числі три батальйони патрульної поліції і Нацгвардія. Їх дії координуються з оперативних штабів, створених як в Національній поліції, так і в поліції Одеської області.

Усі заплановані сьогодні і в наступні дні заходи - будуть під пильною увагою поліції.

Ми в черговий раз закликаємо громадян не порушувати закон.

Як в Одесі, так і в інших містах - у поліції є досить сил і засобів, щоб не допустити порушення права українців на мирне життя".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ