Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Меморіал" просить декомунізувати нацполіцію Львівщини

Голова правління Львівської обласної історико-просвітницької правозахисної організації "Меморіал" ім В. Стуса Роман Гунда просить демонтувати «меморіальні таблички» у приміщенні Головного управління Національної поліції у Львівській області. Відповідне клопотання він скерував начальнику ГУ Нацполіції у Львівській області Валерію Середі.

У документі зазначено таке:

 «У фойє обласного управління НП у Львівській області, на стіні з правого боку змонтовано меморіальні плити з виписаними прізвищами правоохоронців вже не існуючої держави СРСР, ідеологією якої було заборона Української незалежності. Багато працівників виписаних на даній дошці пошани загинули в каральних операціях над патріотами України, які в часи тоталітарної комуністичної системи боролись за незалежність України, за нашу з Вами державу!

Вважаю, що в час коли наша держава веде боротьбу за цілісність своєї території з Російським агресором - правонаступником СРСР, власне працівники якої і виписані на стіні пошани в фойє Головного управління Національної поліції у Львівській області, в час коли ВРУ прийнято закон про декомунізацію, тобто тоталітарний людиноненависницький режим, який і боровся з Українськими патріотами, використовуючи працівників, прізвища яких і виписано на «стіні пошани».

Звертаюсь до Вас з проханням демонтувати ці «меморіальні таблиці» і очистити Головне управління Національної поліції у Львівській області, від залишків пошани тоталітаризму – працівників вже не існуючої держави – СРСР, ворожої Українській незалежності. 

На звільненому місці виписати прізвища працівників Національної поліції України Львівської обл, які віддали своє життя захищаючи цілісність України в Донецькій та Луганській Областях, та новітніх чесних працівників Національної поліції України Львівської обл, які загинули виконуючи свої службові обов’язки».
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ