Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Делегація Львівщини поїде у Краків на Форум місцевого самоврядування

Про участь Львівщини в заходах економічного напрямку у Польщі та залучення інвестиційних проектів йшлося у вівторок, 9 лютого, під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з головою Програмної ради Економічного форуму в Криниці-Здруй Зигмунтом Бердиховським.

Зигмунт Бердиховський запросив керівництво Львівщини на Форум місцевого самоврядування, який відбудеться у квітні у Кракові.

У свою чергу, керівник області наголосив, що Львівщина зацікавлена  у налагодженні тісних партнерських стосунків з бізнес середовищем сусідньої Польщі.

"Ми надзвичайно зацікавлені в участі у всіх важливих економічних заходах, котрі організовує Фонд Інституту Східних досліджень. Представники органів влади та бізнесу Львівщини радо долучаться до Форумів та інших подій, зокрема конференцій, круглих столів економічного спрямування", - зазначив Олег Синютка.

Водночас очільник Львівської ОДА запросив відвідати заходи, які організовує українська сторона, зокрема Весняний діловий форум та XVI Міжнародний економічний форум.

Окрім цього, під час зустрічі сторони обговорили політичну ситуацію в обох державах, а також поспілкувалися щодо проведення реформ в Україні.

"Українцям слід самим впроваджувати реформи у власній державі, зміни не можуть бути штучно прищеплені, - зазначив голова Програмної ради Економічного форуму в Криниці-Здруй, - українці повинні ідентифікувати себе з цими перетвореннями. Навіть цілий легіон реформаторів не зможе змінити країну, ви повинні зробити це самі".

При цьому він відзначив, що на початку 90-х Польща теж перебувала у кризі, був великий відсоток міграції, проте, повертаючись на Батьківщину, поляки прагнули змінити свою державу.

До слова, Зигмунт Бердиховський, перебуваючи у Львові  відвідав Львівську національну наукову бібліотеку України ім. В.Стефника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ