Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Делегація Національної гвардії штату Каліфорнія відвідала навчальний центр «Десна»

Делегація Національної гвардії штату Каліфорнія відвідала навчальний центр «Десна», - прес-служба Генштабу.

Триває візит до України делегації Національної гвардії штату Каліфорнія Сполучених Штатів Америки на чолі з генерал-майором Девідом Болдвіном. Днями гості відвідали 169 навчальний центр Сухопутних військ ЗС України «Десна».

У «Десні» вони ознайомилися з методиками організації та проведення заходів бойової підготовки в навчальному центрі. Американській делегації продемонстрували як відбувається практичне водіння бойових машин на танкодромі, тренування дій відділення в обороні та наступі, подолання психологічної смуги перешкод, інженерна підготовка, виконання навчальних стрільб зі стрілецької зброї, протиповітряних засобів оборони, озброєння танків тощо. Генерал-майор Девід Болдвін особисто сів за важелі Т-64 та зробив коло навчальним маршрутом, а також вразив мішень із ЗУ-23.

- Я був дуже вражений якістю навчання, які тут проходять. Хочу відзначити роботу ваших сержантів-інструкторів. Вони дуже досвідчені та вміло передають курсантам досвід отриманий в районі АТО - , відзначив генерал-ад’ютант Національної гвардії штату Каліфорнія генерал-майор Девід Болдвін.

Співпраця між Національною гвардією штату Каліфорнія та Збройними Силами України триває вже майже 25 років. Зокрема це стосується спільних навчань, підготовки інструкторів, матеріально-технічної і дорадчо-консультативної допомоги. Американські гвардійці є частими гостями у навчальних центрах Збройних Сил України. Зокрема, лише цього річ вони здійснили близько десяти візитів для надання допомоги у підготовці українських інструкторів. Також, в наступному році на стажування до США планується направити наших військовослужбовців.

Національна гвардія в США є резервом, що підпорядковується командуванню Сухопутних військ та Повітряних Сил. В більшості військових операцій США за кордоном беруть участь саме гвардійці. Наприклад, сьогодні два батальйони каліфорнійських гвардійців виконують завдання на Близькому Сході. Тому дуже цінним є їхній досвід в плані підготовки і застосування резервістів. Фахівці Національної гвардії штату Каліфорнія надавили консультативну допомогу під час перших навчань українського корпусу резерву, що проходили цього року.

- Це дуже тісна співпраця і вона щодня тільки нарощується. Ми працюємо разом, ми вчимося разом і ми розвиваємося разом, - підсумував генерал-майор Девід Болдвін.

В ході візиту до «Десни» іноземних гостів найбільше цікавив досвід АТО та як він впроваджується в навчальний процес. Американську делегацію вразила спрямованість підготовки на практику, а також та база, яка є в навчальному центрі.

- Ми продемонстрували порядок нашої фахової підготовки і як ми займаємось з нашими військовослужбовцями. Це підготовка фахівців танкових, механізованих підрозділів і підрозділів протиповітряної оборони, а саме з чого ми розпочинаємо навчання і як досягаємо найкращих результатів, - розповів начальник 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України «Десна» полковник Віктор Ніколюк.

Окрім сухопутної компоненти з наступного року поновиться практична співпраця Повітряних Сил України та Національної гвардії штату Каліфорнії. Планується, що наступного тижня делегація Національної гвардії штату Каліфорнія відвідає штаб командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

- Наступного року плануємо вдруге провести багатонаціональне навчання повітряних підрозділів «Чисте небо». Слід відзначити, що наша співпраця спрямована на підвищення оперативних спроможностей Збройних Сил України, - повідомив начальник управління двостороннього співробітництва Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України полковник Геннадій Коваленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ