Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дельфінарій цирку «Кобзов» від Прокуратури втік, від СБУ втік – і завтра презентує у Львові перше шоу з дельфінами, навіть нічне

Завтра, 25 листопада, у Львові на вул. Науковій (за супермаркетом «Арсен») розпочне роботу дельфінарій цирку Кобзов. Про це повідомляють картонні афіші, що рясно розвішані по Сихівському району міста.

Афіші запрошують глядачів і обіцяють знижки у будні.

Нагадаємо, на початку жовтня депутат Львівської міськради Петро Адамик заявив, що цей цирк не має дозволів на облаштування дельфінарію у Львові.

Довідка.

12 жовтня у Львівському державному природничому музеї відбувся круглий стіл, учасники якого постановили звернутися до СБУ та Прокуратури з вимогою перевірити законність будівництва у Львові дельфінарію Цирку «Кобзов» на вул. Науковій (за супермаркетом «Арсен») та доцільність зведення тимчасового дельфінарію у парку культури ім. Б. Хмельницького. Звернення підписали голова постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля і благоустрою Львівської міської ради, науковці університету ім. І.Франка, представники природничого музею, а також товариства захисту тварин. Ідею створити у Львові, сухопутному місті, дельфінарій не підтримав ніхто з учасників круглого столу.

Викладач ЛНУ ім. Франка, зоолог Ігор Шидловський навіть з цього приводу консультувався із симферопольськими спеціалістами, які вивчають дельфінів в Україні. Їхня реакція була однозначною – у Львові не можна облаштовувати дельфінарій, місто далеко від моря, це згубно вплине на тварин. Дельфінам потрібний простір, морська вода, де відтворена уся екосистема моря, потрібний якісний раціон. Крім цього, дельфіни, які за різними даними ниряють до кількох сотень метрів, не можуть жити у замкнутому просторі. Надзвичайно серйозними є також технічні вимоги щодо очищення повітря у дельфінаріях, очистки та виведення води, наявності басейну для карантинного утримання хворої тварини. Без цього, на думку дослідників, за кілька років дельфіни загинуть у непристосованому для них середовищі.

До порядку денного сесії Львівської міської ради 30 вересня було внесено питання «Про влаштування тимчасового збірно-розбірного дельфінарію у Львівському центральному парку культури і відпочинку імені Б.Хмельницького». Однак його зняли через протест депутатської комісії природокористування, охорони довкілля і благоустрою, яку очолює Віра Лясковська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ