Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: День в історії – опубліковано пророцтво Нострадамуса
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

День в історії – опубліковано пророцтво Нострадамуса

1 березня 1555 року була опублікована легендарна книга “Пророцтва Мішеля Нострадамуса” французького лікаря, бакалавра і доктора наук Мішеля де Нотрдама (1503-1564)

Це були його перші передбачення. Вони були написані у формі зашифрованих катренів – чотиривіршів, які групувалися в центурії (тобто століття). Варто відзначити, що катрени були написані на суміші 4-х мов і в них практично не вказувалося ніяких дат, тимчасова послідовність не дотримувалася, та й самі чотиривірші були переплутані. Сам він коментував такий шифр тим, що через можливість шкоди для сьогодення і особливо для майбутнього “він навмисне викладає все в загадкових виразах. У книзі надзвичайно мало конкретних дат та імен, у викладі матеріалу практично немає хронологічного порядку.

Однак, давно відзначено, що в його прогнозах є досить багато цікавих і точних історичних збігів. Критики Нострадамуса вважають, що він не передбачав, а описував свої особисті домисли. В основі своїх “пророцтв”, на їхню думку, була невизначеність, опис дуже ймовірних подій (війни, інтриги, перевороти, епідемії) і велика кількість пророцтв. 

Нострадамус випустив у світ 10 Центурій (942 катрени), щорічні альманахи і ряд пророчих творів. Багато його пророцтв трактуються досі. Пропонуємо вашій увазі пророцтв Нострадамуса, які збулися. 

Звірства Гітлера

Пророцтво: десь в Західній Європі дитина народиться в сім’ї бідних людей. Він захопить багатьох своїми промовами, а слава про нього дійде до східних земель. Люті голодні звірі перейдуть річки, і велика частина світу буде битися проти Хистер.

Що збулося: Дитина, що народилася у бідних батьків в 1889 році в Західній Європі, своїми ораторськими здібностями зуміла після Першої світової війни мобілізувати нацистську партію Німеччини і країна уклала союз з Японією на Сході. Хистер – деякі вважають це опискою Нострадамуса, але на думку інших істориків – назва Дунаю.

Пожежа в Лондоні

Пророцтво: Кров невинних буде запитана Лондоном, палаючим вогнем у тричі двадцять плюс шість. Стара дама звалиться з висот свого трону, і багато палаців будуть знищені.

Що збулося: 2 вересня 1666 пожежа в невеликій пекарні в Лондоні перетворилася на величезну пожежу, яка тривала протягом трьох днів і зруйнувала місто. Ця подія відом як Велика лондонська пожежа.

Наполеон

Пророцтво: По, Най, [О] лорон – буде більше вогню, ніж крові. Щоб купатися в похвалах, великий побіжить до припливу. Не допустить приходу Пія. Буде тримати їх в ув’язненні.

Що збулося: По, Най і Олорон – це три міста у Франції. “Більше вогню, ніж крові” має підкреслити походження Наполеона зі скромної родини. Пій – це посилання на Пія і Пія VI, VII, ворогів Наполеона.

Атомна бомба

Пророцтво: Небесна стріла протягне крило смерті: велике завоювання. Гордий народ буде убитий каменем, кинутим з дерева. Чутки про щось жахливе, створене людиною, призведе до винищення.

Що збулося: У серпні 1945 року Сполучені Штати кинули дві атомні бомби на японські міста Хіросіма і Нагасакі. Багато істориків стверджують, що трагедія поклала кінець Другій світовій війні. “Камінь, кинутий з дерева” може бути описом атомних грибів у небі над містом.

Вбивство Джона Ф. Кеннеді

Пророцтво: На великого обрушиться нещастя з даху. У цьому звинуватять невинного і вб’ють його.

Що збулося: Вбивство Джона Ф. Кеннеді  скоєно “з великої висоти”. Куля, що пробила голову Кеннеді, була пущена з даху. Людина, яка була звинувачена у вбивстві, Лі Харві Освальд, не дожив до суду. Він був убитий в той час, коли перебував під вартою в поліції. 

Теракт 11 вересня 2001 

Пророцтво: На 45 градусі загориться небо, полум’я досягає великого нового міста, негайно піднімається величезне полум’я. Холодне і жорстоке серце принесе кров. Не буде ніякої пощади ні для кого.

Що збулося: 11 вересня 2001 захоплені терористами літаки врізалися у вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Вчені інтерпретують “сорок п’ять градусів” як посилання на розташування Нью-Йорка на широті 45 градусів або на будівлю, яка при падінні утворило кут в 45 градусів над землею.

Обозрєватєль

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ