Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Департамент кіберполіції затримав торговця персональними даними

Як повідомили в Департаменті кіберполіції Національної поліції України, в Рівному затримано торговця персональними даними.

У час глобальної інформатизації все більшого значення набуває необхідність захисту конфіденційних даних осіб та припинення їх використання в ході витоку таких даних. Законом України «Про інформацію» та Законом України «Про захист персональних даних» визначено недопустимість розповсюдження конфіденційної інформації без згоди осіб, яким вона належить.

У ході моніторингу мережі Інтернет, працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області виявлено, що на одному з Інтернет-майданчиків розміщена пропозиція з продажу баз даних Державного реєстру фізичних осіб, яка містить інформацію з обмеженим доступом (конфіденційні дані громадян).

Проведеними заходами встановлено мешканця м.Рівне, громадянина України, який з метою отримання прибутку збував базу даних із відомостями про громадян України в тому числі ПІБ, місце, дата народження та адреса проживання. Вартість такої бази “продавець” оцінював у 1000 грн.

З метою припинення протиправної діяльності проведено обшук за адресою проживання рівнянина, де виявлено 2 ноутбуки, 3 носії інформації та інші речі, що підтверджують злочинну діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ