Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат просить пояснити чому в органному залі у Львові зняли портрети Бандери та Шептицького

Сьогодні, 7 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Іван Рудницький попросив міського голову Львові Андрія Садового з’ясувати на яких підставах в органному залі зняли портери Героя України Степана Бандери та духовного наставника нації, митрополита Андрея Шептицького, передає кореспондент Гал-інфо.

«У Львівському будинку органної та камерної музики було знято державний прапор, банер пам’яті Героїв Небесної сотні , а в коридорі - портрети Андрея Шептицького і Степана Бандери», - сказав він.

Депутат просить пояснити такі дії керівництва та поновити стенд Героїв Небесної Сотні, а також дати оцінку діям керівництва у органного залу.

Зазначимо, що новий директор органного залу ще декілька днів тому прокоментував цю ситуацію:

«Органний зал повинен виконувати ту функцію, яка, в принципі, закладена в його основі, в основі цієї структури, відколи вона почала діяти. А саме – дарувати мешканцям Львова і туристам насолоду від мистецтва. Ми плануємо оживити і відновити цю функцію. Оскільки це основна його функція – Органного залу. Лідери української думки чи національний прапор не можуть бути розміщені на стінах, приліплені скотчем. Це не є достатня пошана. Це є ганебний спосіб для пошани лідера національної думки. І ще в нас у фойє та коридорі планується ремонт, планується проведення ремонтних робіт. Тому, відповідно будь-які національні ідентичності  повинні зайняти своє чільне і достойне місце, а не бути розміщені як-небудь і будь-де», – сказав Іван Остапович в коментарі одному з львівських видань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ