Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутат Єгор Соболєв закликав колег не подавати е-декларацій і пояснив чому

Єгор Соболєв, нардеп «Самопомочі», назвав кроки, які повинні найближчим часом вплинути на вирішення проблеми із слабкою системою е-декларацій. Про це повідомили в "Самопомочі".

Він закликає колег не подавати декларацій, поки проблема не усунена і не подає власну; ініціює екстрене засідання комітету з протидії корупції; та обіцяє разом з громадськістю і журналістами, які займаються протидією корупції – особисто перевіряти кожну декларацію, яка потрапить в систему в ці дні, поки вона є юридично слабкою.

«Сподіваємося, що в найближчі дні система е-декларацій таки буде сертифікована. Якщо цього не станеться, вся енергія комітету з протидії корупції буде сконцентрована на відповідальності тих людей, які призвели до цього саботажу, – наголошує Соболєв.
Ектрене засідання комітету з протидії корупції відбудеться 18 серпня, на яке запрошено усі дотичні до процесу структури: керівництво Агенції із запобігання корупції, Держспецзв’язку, «Українських спеціальних систем» і компанії-розробника.

«Наскільки пояснюють експерти, насправді великих проблем в програмному забезпеченні немає. Тому як тільки тиск суспільства стане потужним – все одразу запрацює, – переконаний Соболєв. Ми очікуємо від них звіту , чому це сталося і виправлення ситуації».

Соболєв наголосив, що до виправлення ситуації він не буде подавати декларацію: «Як голова комітету з протидії корупції я утримуюся від подання власної декларації в ці найближчі дні, поки проблема не буде вирішена. Всі дані я заповнив в електронному вигляді ще в березні, щоб подати приклад. Але подавати дані в систему, яка зроблена так, щоб шахраї могли уникнути відповідальності – це потурати шахраям».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ