Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутатам і чиновникам дозволили ще рік брехати в деклараціях

Державним чиновникам та політикам на рік відстрочили кримінальну відповідальність за подання неправдивих даних у деклараціях про доходи. Про це пише в своєму Facebook депутат від БПП Сергій Лещенко.

Нардеп вказує на суттєве коригування антикорупційного закону в редакції, за яку Рада проголосувала у вівторок.

"Верховна Рада під проводом виконання євроінтеграційних законів знову пошила всіх у дурні. Державні чиновники та політики отримали право брехати в деклараціях. Законом на рік відкладено настання кримінальної відповідальності за неправдиві відомості в деклараціях", - зазначає Лещенко.

"З голосу депутат Вадим Денисенко (БПП) зачитав поправки до закону про електронне декларування. Їх було проголосовано за основу та в цілому! У підсумку, чиновники отримали право брехати в деклараціях весь 2016 рік. І жодних проваджень по незадекларованих віллах на Лазурці, квартирах у Лондоні та фірмам на Панамі не буде цілий рік", - зазначає депутат.

Лещенко наголошує, що крім того, закон також послаблює антикорупційні практики.

Він обмежив кількість родичів, чиє майно треба декларувати, та підвищив поріг декларування коштовностей та подарунків втричі - з 50 до 150 мінімальних зарплат (тобто можна не декларувати "подарунки" ціною 200 тисяч гривень)

Депутат закликав керівника представництва Євросоюзу Яна Томбінського не визнавати ухвалення цього закону виконанням вимог безвізового режиму та наполягати на запровадженні кримінальної відповідальності вже за підсумками декларування в 2016 році.

Депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, у свою чергу, закликав до мобілізації громадськості та європейських партнерів задля вето президента.

За його словами, парламент зробив крок назад в антикорупційному законодавстві.

"Ті, хто збреше в деклараціях, ще мінімум два роки не будуть відповідати перед законом. І отримали ще безліч можливостей приховувати майно... Готуємо протест про порушення регламенту", - пише він у вівторок у Facebook.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ