Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутатам Львівщини принесли ялинку в труні

Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/4
Сьогодні, 22 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради біля стін ради відбувалося два мітинги. Один - проти вирубок лісу на Львівщині. І наший - за вирубку, який провели лісники. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Організатори мітингу проти вирубок лісу принесли до Львівської обласної ради маленьку домовину з сухою ялиною. Домовину учасники акції, представники громадського руху "Стоп лісоцид!", принесли в сесійну залу. На акції були активісти з різних районів області, бійці-ветерани АТО. Зокрема в коментарі журналістам активіст із Старосамбірського району, учасник АТО Микола Кулик розповів, що насправді в їхньому районі ситуація з вирубкою лісів катастрофічна.

"Ми не ставимо за вимогу зупинити рубки, але ми проти суцільних рубок лісу, бо при їх здійсненні відбувається величезна кількість порушень", - сказав він.

Учасники руху "Стоп лісоцид!" попросили депутатів звернути увагу на те, що в "антимітингу", який підтримує вирубки лісу, беруть участь лісники "Галсільлісу" та Лержлісгоспу.

"Вийшли лісники. Цікаво, чому вони не охороняють зараз ліс у робочий час. В рядах мітингуючих ми помітили кількох представників поліції в цивільному одязі. Прикро", - сказав один із представників організації.

На сесії пікетувальники озвучили заяву до органів державної влади з вимогою припинити знищення лісів. Серед вимог громадського руху "Стоп лісоцид!" є: врахування думки громад; повна заборона суцільних рубок; продовження мораторію на вивіз будь-якої необробленої деревини з України; впровадження кримінальної відповідальності за порушення правил господарювання; прозорий продаж деревини; чіткі звіти про засадження нових лісів тощо. Також серед вимог - звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності керівників обох обласних лісогосподарських підприємств Львівщини та повний аудит діяльності підприємств "Галсільлісу" та Держлісгоспу. Активісти наголошують, що, незважаючи на велику кількість кримінальних справ, вони не доводяться до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ