Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутатську недоторканість знімуть, але не повністю

Представники коаліційних перемовин внесли у коаліційну угоду пункт про скасування депутатської недоторканості щодо комерційної діяльності та обмеження суддівської недоторканості. Про це сьогодні в ефірі “5 каналу” сказав радник президента України Микола Томенко, передає Еспресо.TV.

"Погодили зняття недоторканості. Всі п’ять суб’єктів переговорів погодилися з цим із захистом політичної діяльності, щоб не сталося так, що ми проведемо мітинг, а нас всіх кинуть за грати. Йдеться про все, що стосується комерційної діяльності, бо 90% справ, які подавалися до зняття недоторканості стосувалися бізнесової діяльності", - розповів Томенко.

За його словами, є повна згода щодо того, що для порушення проти депутата кримінальної справи не потрібне схвалення Верховною Радою, якщо його підозрюють в корупційних справах.

Водночас кандидат у народні депутати від партії "Об'єднання "Самопоміч" Оксана Сироїд повідомила, що, крім депутатської недоторканості, було погоджено обмеження суддівської недоторканості.

"Так, ми включили цей пункт до коаліційної угоди – скасування депутатської недоторканості, а також обмеження суддівської недоторканості.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ