Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати БПП хочуть штрафувати українців, які смітять

Народні депутати фракції «Блок Петра Порошенка» підготували та внесли на розгляд до Верховної Ради законопроект, який передбачає введення штрафів за викидання відходів у неналежних місцях, - сайт партії БПП.

Ініціаторами змін є Марія Іонова, Іван Рибак, Павло Кишкар, Віктор Кривенко та Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Законопроект встановлює адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів чи інших ємкостей для збирання, утилізації чи переробки сміття. За це порушення пропонується запровадити накладення штрафу на громадян від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне вчинення такого правопорушення – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Зараз, в результаті децентралізації, місцеві бюджети вперше отримали серйозні додаткові кошти. Ми вимагатимемо, щоб їх частина, а також частина екологічного збору йшли на захист довкілля і прибирання сміття, на утримання смітників, аби спеціальні баки були всюди, й люди мали можливість ними користуватися. Але штраф за кинутий повз смітник папір чи пляшку має бути просто драконівським – аби запам’яталося на все життя. Україну потрібно ретельно прибрати і потім навчитися дотримуватися ідеальної чистоти, це і є справжнє наближення до євростандартів», – заявила Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ