Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати ЛОР у черговий раз відхилили програму першочергових заходів з енергозаощадження

Депутати Львівської обласної ради вдруге поспіль відхилили проект програми першочергових заходів з енергозаощадження для населення та бюджетної сфери на 2006-2008 роки.

Зі своїми окремими пропозиціями щодо проекту рішення виступили голова тимчасової комісії з питань енергозаощадження Олекса Гудима та голова постійної комісії з питань промисловості Богдан Турчин. Під час свого виступу депутат ЛОР Олекса Гудима пропонував знизити погашення кредитних ставок до 50%, натомість рішенням ЛОДА такий показник встановлений на рівні 15% кредитної ставки. Натомість Богдан Турчин пропонував розширити сферу застосування сфери бюджетних коштів (1,8 млн грн до кінця поточного року), враховуючи потреби населення та бюджетної сфери у районах Львівщини.
 Таким чином залишається в силі рішення попереднього скликання ЛОР, згідно з яким ЛОДА вирішує шляхи реалізації програми енергозаощаджень на Львівщині. Попередньо управління економіки прийняло рішення про те, що право на відшкодування кредитних ставок з бюджетного резерву мають такі чотири банки: „Львів”, „Надра”, „Електронбанк”, „Кредобанк” та три кредитні спілки, які мають широку мережу в області: „Анісія”, „Вигода”, „Самопоміч”. Населення та бюджетні установи мають право збирати дешеві кредити на такі роботи: утеплення стін, встановлення рекуператорів тепла, заміна вікон на склопакети, реконструкція електроопалення, реконструкція та будівництво мереж вуличного освітлення за енергоощадними технологіями, будівництво енергоощадних тепломереж та котелень, встановлення індивідуальних систем опалення.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ