Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини хочуть популяризувати бандерівський прапор у Польщі

Учора, 27 вересня, депутати Львівської обласної ради звернулися до Міністерства закордонних справ України щодо фактів вчинення польськими прикордонниками наруги над червоно-чорним прапором. «За» таке звернення проголосувало 52 депутати.
Фото з www.volynnews.com

Як йдеться у зверненні, нещодавно на Державному кордоні України з Республікою Польщею стався прикрий інцидент: 8 вересня польські прикордонники на пункті пропуску Рава-Руська - Гребенне вимагали від учасника російсько-української війни на сході України, «кіборга» Луганського аеропорту Тараса Личка викинути в смітник прикріплений на лобовому склі власного автомобіля червоно-чорний прапор.

Згідно зі статтею Закону України «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті», вояки Української Повстанської Армії визнані борцями за незалежність України у XX ст. Саме під червоно-чорним прапором сотні тисяч українських повстанців впродовж двох десятиліть середини XX ст. зі зброєю у руках виконували першу заповідь українського націоналіста: «Здобудеш Українську Державу або згинеш у боротьбі за неї».

Польські прикордонники змушували бійця АТО прибрати червоно-чорний прапор

«Значна кількість сьогоднішніх борців за територіальну цілісність України також вважає червоно-чорний прапор символом своєї боротьби проти російського агресора. Тому й не дивно, що Тарас Личко, попри погрози польських прикордонників про заборону в’їзду в Польщу до кінця життя, відмовився знімати зі своєї машини прапор У ПА.

Як свідчать жителі Львівщини, подібні провокації з боку польських прикордонників набирають масового характеру, що не сприяє українсько-польському порозумінню. Жителі Львівщини з повагою ставляться до польської національної пам’яті на території області. За останні кілька років у нас не зафіксовано жодного акту вандалізму над могилами польських солдатів, які на українській землі воювали проти українців. Натомість ми маємо численні приклади руйнування могил борців за незалежність України на території Польщі.

Ми, депутати Львівської обласної ради, просимо вас на міждержавному рівні не лише вжити відповідних заходів щодо усунення вищезазначеного факту наруги над українською національною пам’яттю з боку польських прикордонників, але й докласти всіх зусиль для промоції української історії на території Польщі», - сказано у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ