Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

На Львівщині не підтримали реорганізацію фтизіатричної служби

Сьогодні, 7 березня, депутати Львівської обласної ради не підтримали рішення про реорганізацію фтизіатричної служби у Львівській області. Депутати не підтримали це рішення навіть за основу. «За» проголосувало лише 40 депутатів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

У рішенні йшлося про ліквідацію комунального закладу Львівської облради «Львівський протитуберкульозний диспансер» (вул. Лемківська, 24, м. Львів) і комунального закладу Львівської облради «Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу» (вул. Т. Бой-Желенського, 5, м. Львів) шляхом злиття у комунальний заклад ЛОР «Львівський обласний протитуберкульозний диспансер».

Також пропонувалося припинити комунальний заклад ЛОР «Самбірський протитуберкульозний диспансер» (вул. І. Франка, 66, м. Самбір, Львівська область) і комунальний заклад ЛОР «Старосамбірський протитуберкульозний диспансер» (вул. Лесі Українки, 9, м. Старий Самбір, Львівська область) шляхом злиття в комунальний заклад ЛОР «Самбірський міжрайонний протитуберкульозний диспансер».

Питання викликало активні дискусії через незрозумілу долю приміщень, які вивільняються через реорганізацію у Львові на вул. Лемківській, 24 та вул. Т. Бой-Желенського, 5 у Львові.

Депутат Олег Панькевич наголосив, що ці приміщення після капітального ремонту.

Як зазначила депутат Інна Свистун, у Львівській обласній раді відбуваються незрозумілі речі з майном.

«Ці приміщення на балансі медицини в ідеальному стані. Таке враження, що просто чекають власника. Напевно доцільно залишити такі приміщення на балансі закладів медицини», - сказала Свистун.

Окрім того перед депутатами виступила представниця Самбірського міжрайонного протитуберкульозного диспансеру Лілія Шеремета, яка наголосила, що на Львівщині захворюваність на туберкульоз зросла удвічі, у тому числі серед дітей.

Тому, за її словами, недоцільно реорганізовувати такі заклади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ