Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівщини просять перенести День ЗСУ на 14 жовтня

Сьогодні, 25 жовтня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Верховної Ради України щодо перенесення дати щорічного святкування дня Збройних cил України з 6 грудня на 14 жовтня – свято Покрови та День українського козацтва. «За» таке звернення проголосувало 53 депутати, передає кореспондент Гал-інфо.

У зверненні сказано, що ЗСУ пройшли непростий шлях становлення, є гарантом забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності нашої держави.

«Сьогодні воїни ЗСУ в умовах російсько-української війни продовжують славні бойові традиції своїх нащадків», - сказано у зверненні.

З метою встановлення історичної справедливості, а також беручи до уваги заслуги козацтва і Української повстанської армії у створенні української державності, депутати ЛОР просять перенести дати щорічного святкування Дня Збройних сил України з 6 грудня на 14 жовтня.

Вони нагадали, що свято Покрови Пресвятої Богородиці не лише велике релігійне свято, але й свято козацтва, свято створення УПА і День захисника України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ