Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини просять скасувати недоторканність нардепів

Сьогодні, 13 липня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Президента України та ВРУ щодо скасування депутатської недоторканності. «За» проголосувало 66 депутатів, передає Гал-інфо.

Як сказано у зверненні, скасування депутатської недоторканності є ключовим моментом у подальшому реформуванні та розбудові України.

«16 квітня 2000 року на Всеукраїнському референдумі народ дав свою відповідь щодо наявного інституту депутатської недоторканності в політичній системі України. Так, за скасування недоторканності проголосувало 89% громадян, але рішення не набуло чинності», - сказано у зверненні.

Також депутати нагадали, що недоторканність – це пережиток часів та традиція авторитарних режимів та радянської минувшини. Затягування процесу скасування недоторканності завдає проблем державі.

«Депутатам потрібно стати на один рівень із громадянами і відчути, що ми живемо у тій самій системі, у якій живуть вони. Суспільство дуже гостро відчуває правову нерівність між низами та верхами», - йдеться у зверненні.

Також у документі зазначено, що скасування депутатської недоторканності може повернути довіру до влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ