Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини просять владу зменшити штрафи за порушення митних правил

Депутати Львівської обласної ради учора, 11 жовтня, під час засідання сесії звернулися до Президента України, Верховної Ради та Кабміну щодо вирішення проблемних питань малого прикордонного руху. Відповідну заяву підтримало 62 депутати.

Як йдеться у зверненні, депутати висловили думку виборців, адже питання є важливим для територіальних громад.

Вони зазначають, що зубожіння населення не дає можливість людям придбати в Україні навіть вживане авто, тому автомобілі купують закордоном і їздять з іноземними номерами.

«Значна кількість цих машин має багато шансів залишитися в Україні назавжди, а це питання екології та утилізації. Відкриті питання щодо страхування та техогляду цих авто. А це мінімум 100-150 євро щорічно з кишені наших громадян до бюджету іншої країни», - йдеться у зверненні.

Відповідно депутати запропонували владі ймовірні варіанти вирішення цього питання.

Зокрема, дати можливість тимчасової української реєстрації до 3 років, передбачати вітчизняне страхування та техогляд авто.

Окрім того, вони пропонують зменшити штрафи за порушення митних правил з відповідною реєстрацією до 10 днів – 200 грн (приблизна вартість пального за одну поїздку перетину кордону), до 20 днів – 400 грн, до 30 днів – 600 грн тощо.

Також депутати просять напрацювати будь-який інший варіант, котрий би сприяв покращенню рівнів життя простих людей та наповнення бюджету нашої країни, а не відстоював інтереси окремих бізнес-структур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ